Locaties

De ontwikkeling van andere locaties

Per 1 januari 2022 is de Boomgaard ‘geopend’. Geopend tussen haakjes. De locatie met cliënten en medewerkers bestond al en heeft de Parabool ‘overgenomen’ van een collega organisatie. De Boomgaard is een dagbestedingslocatie voor EMB cliënten. En groep die te vergelijke is met de Schure.

De afgelopen jaren hebben we twee risico’s onderkent: huisvestingstekort voor cliënten met een woonwens en het vinden en behouden van gekwalificeerde collega’s.

Op het gebied van huisvesting zijn er in 2022 een aantal concrete stappen gezet.

Bloemendal

De locatie Bloemendal is na een grondige verbouwing gereed voor het inhuizen van bewoners in januari 2023. Er is een nieuw team van enthousiaste medewerkers druk bezig geweest met de voorbereidingen. Het team is een samenstelling van collega’s die al werkzaam zijn bij de Parabool en collega’s die nieuw instromen. Ook de groep cliënten kent een zelfde samenstelling.

Het openen van een nieuwe locatie heeft effect op bestaande teams door de verhuizing van cliënten en de overstap van collega’s.

Erve Steenbruggen

De begeleiding van deze groep cliënten willen we bij de Parabool graag verder uitbreiden door voor hen ook een woonvoorziening te realiseren. Hiervoor zijn we al langere tijd bezig met het onderzoeken van mogelijkheden en het maken van plannen voor de locatie Erve Steenbruggen. Eind 2022 is groen licht gegeven door OR, CCR en RvT voor de realisatie van dit project. Deze locatie wordt een gecombineerde woon- en dagbestedingslocatie.

De gebouwen van een aantal dagbestedingslocaties en het servicebureau zijn toe aan vervanging.

Brederodelaan

Hiervoor is een plan ontwikkeld aan de Brederodelaan. In een nieuw te bouwen locatie zullen de dagbestedingslocaties de Kleurmeesters, Op Maat Schalkhaar en industrieel werk samen met het servicebureau worden gehuisvest. Samen in één locatie, een droom wordt gerealiseerd.

De wasserij zal in de loop van volgend jaar een nieuw onderkomen vinden in de locatie Bloemendal.

Voor zowel Erve Steenbruggen als de Brederodelaan zijn businesscases geschreven, bijgesteld en aangescherpt. Een mooi leerproces om tot weloverwogen besluitvorming te komen.

En dan was er ook nog een mooi feest te vieren in 2022: de bakkerij in Mariënheem bestaat 10 jaar!

Naar de tijdlijn