De droom

De droom van Marieke

Ik zit aan tafel bij Marieke aan de Kurkeikweg. Ze biedt me wat te drinken aan en vertelt enthousiast over haar werk bij de wasserette. “Ik heb al op heel veel plekken gewerkt, maar dit is echt mijn plek”.

Lennert: En volgens mij is dit huisje ook echt jouw plek. Klopt het dat dit jouw droom was?

Marieke: Klopt! Ik wilde een eigen plekje met meer ruimte en een tuin. Ik woonde al wel aan de Kurkeikweg, maar dan in een kleinere kamer zonder tuin. Het was al een poosje een droom van mij. Ik zat niet helemaal op mijn plek en ben erover na gaan denken.

Lennert: Wanneer heb je verteld over deze wens?

Marieke: Tijdens het invullen van de droomcirkel heb ik dit verteld. In een teamvergadering hebben de begeleiders het daarna gehad over mijn droomwens en dat is dus werkelijkheid geworden. Mooier kan ik het niet krijgen.

Lennert: Kreeg je nog hulp bij de verhuizing?

Marieke: Mijn familie heeft heel hard meegeholpen met verhuizen. De begeleiding heeft ook geholpen met het regelen van dingen.

Lennert: Vond je het ook spannend?

Marieke: Ik vond het niet spannend, ik vind het alleen maar leuk. Ik vind het super om bij de Parabool te wonen. Ik zou zo niet weten wat er anders of beter kan. Ik eet de ene keer in mijn huisje en de andere keer met de groep. Vanavond komt de begeleiding mee eten. Dan kan ik vertellen hoe het me gaat en of er nog dingen zijn waar ik tegenaan loop.

Lennert: Volgens mij is er ook nog een andere droom uitgekomen, of niet?

Marieke: Oh! Dat vind ik echt fantastisch dat ik dit mag vertellen aan jou. Ik ben naar een optreden geweest van Jannes!

Lennert: Begon dit ook bij de droomcirkel?

Marieke: Ja, dit begon ook met de cirkel en de teamvergadering. Marleen en Karin en 2 andere cliënten gingen mee. De volgende dag was ik jarig, een mooier cadeau kon ik niet krijgen. Er waren nog meer artiesten, maar het ging eigenlijk om Jannes. Ik vond het supergeweldig. Rillingen gingen over me heen en ik liet ook even een traan toen het eindelijk zover was. Echt kippenvel.

Terwijl Marieke hierover vertelt roept ze enthousiast de naam van Jannes, zoals ze dit ook tijdens het optreden riep. Ook laat ze trots filmpjes zien die gemaakt zijn van het optreden. We gaan verder met het interview, terwijl ik Jannes heb aangezet op mijn telefoon.

Marieke: Ik vind het zo mooi dat hij van het buitenleven is. Ik kom ook van het platteland. Door corona werd het uitgesteld. Dat was balen, maar gelukkig hebben ze toch kunnen regelen dat we later nog konden gaan.

Lennert: Heb je eigenlijk nog meer dromen?

Marieke: Sommige dromen zijn privé, maar wat wel in het interview mag komen is de droom dat mijn tuin helemaal mooi wordt gemaakt. De begeleiding weet wel dat dit mijn wens is. Ik ga binnenkort mijn neef vragen of hij hierbij kan helpen. Hij is heel handig en weet veel. Mijn andere neef doet mentorschap, hij betekent heel veel voor mij.

Lennert: Bedankt voor je gastvrijheid en voor het delen van je verhaal!

Naar de tijdlijn