Uitleendienst

Robot op maat

Sinds maart 2022 hebben we een hele toffe uitleendienst, namelijk Leen je robot op Maat. Via de uitleendienst kun je technologieën lenen en uitproberen. Hieronder de meest geleende producten in 2022.

Cradle

De CRDL (cradle) is een interactief middel dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Het maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie. Vooral geschikt voor mensen met dementie, autisme of een verstandelijke beperking.

Cosmo knoppen

Op een leuke manier leren, bewegen en plezier hebben. Cosmo heeft zes lichtgevende knoppen die je kunt combineren met activiteiten op de iPad. Zodra je een spel gaat spelen, veranderen de knoppen van kleur en maken ze duidelijk welke knop je moet aanraken. De knoppen zijn draadloos waardoor je ze kunt plaatsen waar je maar wilt, zoals op tafel of op de grond. Cosmo is leuk voor jong tot oud en de spellen zijn eenvoudig aan te passen aan het niveau van de cliënt.

MijnEigenPlan digibord

Het informatiebord van MijnEigenPlan is een touchscreen aan de muur. Het biedt informatie voor de hele groep. Zo kunnen cliënten zien wie er werkt, wat er op het menu staat, welke taken zij nog moeten doen en of er (locatie)nieuws is.

Inmu relax

Een klein muziekapparaat in een zacht kussen waar je je hand in kan steken. Inmu geeft meditatieve muziek en geluidsimpulsen die in je vingers te voelen is. Vermindert nervositeit en rusteloosheid. Ook goed inzetbaar om contact te kunnen krijgen met een cliënt.

KozieMe

De KozieMe is een muziekkussen dat rust en veiligheid bij de cliënt stimuleert. Bij aanraking laat het geluiden horen, waardoor herinneringen opgehaald kunnen worden. Daarnaast kun je de KozieMe personaliseren, met zelfgekozen berichten, luisterboeken en muziek. Het brein van de cliënt wordt gestimuleerd, wat een gevoel van veiligheid en geborgenheid creëert.

Moofie

‘’Hallo, ik ben Moofie’’. Zo begroet de pratende beweegstok je als je hem aanzet. Moofie is er voor mensen die weinig of moeilijk bewegen of graag meer willen bewegen.  Op de Moofie staan veel leuke en uitdagende beweegopdrachten, die hardop stap voor stap worden uitgelegd. Met licht, geluid en bekende muziek wordt de cliënt gemotiveerd om in beweging te blijven. De Moofie is geschikt voor alle doelgroepen en is te gebruiken zowel individueel als in een groep.

Multisport horloge

Het multisport horloge is een slim horloge. Het kan je slaap monitoren, je energie, hartslag via de pols, ademhaling en de zuurstofsaturatie in het bloed. Daarnaast kan dit horloge je aan allerlei activiteiten herinneren gedurende de dag, zoals je medicatie innemen.